Szeretettel köszöntelek a Lele Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lele Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lele Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lele Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lele Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lele Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Lele Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Lele Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve
Töltött zsúrkenyér (vagy baguette):
Hozzávalók 4 személyre:
1 db zsúrkenyér
25 dkg csemege főtt sonka
5-6 db keményre főtt tojás
8-10 db savanyú uborka
20 dkg olvasztott vaj
őrölt fekete bors
só
Elkészítés:
Vágjuk ketté hosszában a zsúrkenyeret, és vegyük aki a beélt úgy, hogy a szélén 1-2 cm maradjon. Tegyük egy tálba és adjuk hozzá a többi, apróra darabolt hozzávalót, sózzuk és borsozzuk.
Végül dolgozzuk össze az olvasztott vajjal és ezt a tölteléket töltsük vissza szorosan a kenyérbe. A végeit fedjük le fóliával és tegyük néhány órára hűtőszekrénybe.
Ez a recept ideális a húsvét utáni maradékok felhasználására, és finom uzsonna lehet a gyerekeknek!
Hozzászólások eddig: 1
[Törölt felhasználó] üzente 13 éve
Egy kicsit bonyolultabb recept, azoknak, akik szeretnek kelt tésztát készíteni:
Cipóban sült sertéscsülök:
Hozzávalók 4 személyre:
1 db 80-90 dkg-os füstölt sertéscsülök
3 db keményre főtt tojás
mustár
1 tojás sárgája a cipótésztához
50 dkg liszt
1 tasak szárított élesztő
só
1 dl tej
1 tk. cukor
Elkészítése:
Mossuk meg a füstölt sertéscsülköt langyos vízben, főzzük puhára, majd még melegen csontozzuk ki, és a csont helyére dugdossuk be a megtisztított kemény tojásokat. Miközben a csülök fő, készítsünk kelt tésztát: oldjuk fel langyos tejben a cukrot, adjuk hozzá a szárított élesztőt, majd a liszttel gyúrjuk össze, és dagasszuk be egy kézi mixerrel (dagasztó spirállal).
Lisztezzük meg egy tál alját, tegyük bele cipóalakban a tésztát, a tetejét hintsük meg liszttel, takarjuk le egy konyharuhával, és langyos helyen kelesszük meg.
Lisztezett deszkán gyúrjuk át, nyújtsuk ki kerekre, és tegyük a közepébe a kihűlt, levétől alaposan lecsepegtetett, tojással töltött csülköt, melynek tetejét vékonyan megkentük csípős mustárral, majd hajtogassuk rá a tésztát.
Pihentessük további fél órát, majd előmelegített sütőben alacsony hőfokon süssük pirosra. Ez kb. 50 percet vesz igénybe, de sütőnként változhat. A sütési idő felénél kenjük meg a tetejét tojássárgájával, hogy szebb színe legyem.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás